Имате въпроси? Обадете ни се на 0878 88 76 38

Меню
Меню

Цветът на годината ни нашепва "Време е за промяна"

Няма нищо по-успокоително от това да се върнем към класическия прочит в хаотични и непредвидими времена. Поставени на културен, политически и социален кръстопът, цветът на 2020 според Института Pantone, ни прави заземени и балансирани.

“Живеем във времена, които изискват вяра в процеса. Classic Blue притежава тоналността, на която сякаш винаги можеш да разчиташ- дълбока и основаваща”, с​поделят от Института. За цвят на 2020 те избират класическото синьо, чийто елегантен и семпъл нюанс не подлежи на трендове.

Синият период на Пикасо е продължил три години. Влюбен в тази палитра, геният не е могъл да види нищо отвъд този цвят. Сините тонова отблъскват критиката и публиката тогава, но след смъртта му картините от този период се продават най-скъпо.

Тъгата на синьото при Пикасо обаче, е жизнената ведрост при Ив Клайн. Classic Blue напомня на патентования преди няколко десетилетия “International Klein Blue”, в който артистът рисува над двеста произведения. Според френския провокатор, синьото “няма граници, то е отвъд измеренията.” За разработката на поглъщащото синьо на IKB (International Klein Blue), Ив сътрудничи с Едуард Адам. Мосю Адам е един от най-тачените доставчици на художествени материали, а магазинът му все още е топ арт дестинация в Париж. Всъщност, ето ви още една причина да посетите хълмовете на Монпарнас, където гледката към френската столица е като на картичка.

Класическото синьо е пътешествие. Напомня за мароканските китни селца, за сините води на Памуккале и за пустинната прелест в контрастно синьо- град Йодпур, Раджастан в Индия. На Стария континент в този цвят е град Юскар в Испания, а дълбоката пещера Грота Азура в Италия е сякаш началото на класическото синьо.

Град Eл Аайун (Chefchaouen) в Северозападно Мароко

Кредит: Марио Томе

Памуккале, Турция в замечтани сини нюанси

Синият град Джодпур, Раджастан, Индия

 Синьото е абстракция и точно в този класически нюанс, тя обединява света на идеите и този на материята. Classic Blue е достъпен и много познат. Напомня ни за мечтателя в нас, който обаче носи отговорност към предците си. Цветът за 2020 е зареден със силата на решенията, които ще определят следващото десетилетие. 

Дали ще сложим короната на кралското синьо обаче, зависи от нас.

Също като дълбочината на здрачаващото се небе, този цвят ни напомня за завръщането на още един ден. Цвят, на който можем да се доверим- неагресивен и спокоен, Classic Blue е дълбоката глътка въздух, с която си напомняме, че и това ще мине.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки