Имате въпроси? Обадете ни се на 0878 88 76 38

Меню
Меню

Брандовете

Избираме брандовете, които предлагаме много бавно и внимателно. Основните критерии са високо качество,  екологично и етично произведени.

 

ISAGER YARNS:

През всички тези щастливи години на споделяне и общуване с вас имаме радостта да проследяваме вашия път, често от напълно начинаещи се превръщате в запалени плетящи хора, следващи случващото се в този прекрасен и завладяващ свят на плетенето. Когато човек поеме по този път неминуемо открива красотата и онази специфична естетика на Скандинавието: изчистени, хармонични линии и цветове, естетика в която всичко е на точното си място. Понеже и ние сме точно като вас, направихме крачка в тази посока и сега имаме радостта да ви предложим датските прежди ISAGER. 

Isager предлагат високо качествени прежди от естесвени влакна, както и красиви модели за плетива. Цветовите палитри са невероятни и внимателно курирани, така че да се комбинират с лекота и удоволствие. За начало при нас ще откриете популярните Alpaca 2, Isager Tweed и Aran Tweed, както и селекция от схеми за изплитане.
Историята на Isager започва с дизайнерката Åse Lund Jensen (Асе Лунд Йенсен) един от водещите иноватори в плетенето на Дания от 1940 -те до 1970 -те години. Åse вярва, че плетените облекла трябва да имат същият финес и детайли, както и кроените дрехи. Тогава разработва нови и по-модерни прежди, които се отличават с фини цветове, вдъхновени от природата на датските пейзажи. Тези прежди са основата на Isager до наши дни.
Асе Лунд Йенсен е била пионер в своята област и през цялата си кариера работи непрекъснато, за да получи признание за плетенето като занаят, наред с други неща чрез многобройните си изложби и работата си като учител в Skals Håndarbejdsskole, днес известна като Skals - Højskolen за дизайн и занаяти. Именно там се ражда приятелството й с Marianne Isager (Мариан Исагер), която заедно с дъщеря си Helga (Хелга), продължава делото й.
Мариан и Хелга са едни от най-популярните дизайнери на плетива в Дания и имат редица прекрасни книги, които се надяваме също да успеем да ви предоставим съвсем скоро.

Lana Gatto: 

Преди да вземем решението да работим с тях, ни изпратиха мостри от всичките им прежди и цветови палитри. Докосвайки се и работейки с тях лично, направихме внимателна селекция на усещанията, цветовете и се надяваме да ги предадем чрез описанията на всеки вид прежда.
 
Зад Lana Gatto стои Tollegno1900, компания с дълга история в производстото на текстил и прежди. Днес в основата на техния успех е уважението към собствените им традиции и иновациите. 
 
Защо избрахме Lana Gatto или какво ги отличава от останалите брандове:
 
  • От суровия материал до преждата, контрол над целия процес, всичките им прежди са 100% произведени в Италия с възможно най-добрите суровини на пазара.
  • Цялото им производство се осъществява според етични и екологични правила за индустрията. Всички вълнени и вълнени смеси имат логото на The Woolmark company, което гаранция за качеството на суровините и производствения процес (придобиването на този сертификат изисква преминаване през много и трудни тестове).  В момента Lana Gatto е технически партньор на  The Woolmark company за развитието на нови технологии и производствени процеси. Това е основен стремеж на Creativa и сме изключително щастливи, че стъпваме по-леко на планетата ползвайки техните прежди.  
  • Компанията датира от 1900г. - имат богата история, традиция и силна репутация. Поставят качеството преди всичко.
  • Най-разпознаваемият производител в Италия на прежди от високо качествена мериносова вълна. Имат огромни складови наличности. Предлагат прежди за машинно плетене, както и небагрени прежди (световен тренд в момента е занаятчийското багрене на прежди). Това ни дава и посока за развитие в партньорството ни, надявайки се съвсем скоро да Ви предоставим и тези възможности. 
  • Техните колекции са модерни (актуализират се всеки сезон) и водени от италианските модни тенденции. Навсякъде по света италианският стил е уважаван и диктува тенденциите в сферата.
KATIA:
Прежди КАTIA са добре познат бранд, роден в Барселона през далечната 1951г., който предлага огромно разнообразие от видове прежди. Бидейки собственици на малък бизнес вече няколко години за нас е впечатляващо как една компания се задържа на пазара толкова години. Обикновено това е свиделство за невероятен баланс между традиции, идентичност от една страна и от друга стремеж към иновации и модернизация.  
Тяхното порфолио е наистина необятно, ние се спряхме на прежди основно от луксозната им линия Concept by Katia, които са изцяло произведени от натурални влакна (вълна, памук, лен, коприна). Партньорството ни се случва с удоволствие и лекота. 
Bobbiny:
 
Уютна, семейна фабрика в Полша, Варшава. Бобини е колекция от T-shirt прежда, памучни въжета, въжета за макраме, както ръчно изработени аксесоари.
 
Томаш и Александра са семейство и заедно с техния екип създават цветни преживявания за вашите макраме проекти, чанти, килими, пуфове, възглавници, бижута и всякакви плетива и аксесоари.
 

Историята им започва една пролет 2014 година, когато Александра дава идеята за Бобини и няколко дни по-късно Томаш избира името и прави дизайна на бранда. Ентусиазирани и пълни с идеи започват да развиват качествени и устойчиви продукти. "Ранния ни период ни научи на толкова много!",споделят те.

Търсейки качествени въжета за новото ми увлечение по макраме, попаднах на Bobbiny. Бях пленена от модерната им цветова палитра и факта, че са екологично произведени. Томаш прекара доста време заедно с мен, за да ми помогне да направим първоначалната селекция. Донякъде те са причината Creativa (в началото KnotAffaires) да е тук :) 
 

Няколко думи за Бобини продуктите сега:

  • Използват 100% памук, без полиестер или акрил, дори в ядрото на кордите. Това е много важно за макраме, защото може да направите много красиви и пухкави ресни дори с плетените въжета.
  • OekoTexсертификат, гарантиращ безопасност по отношение на химикали и вредни вещества. Много важно е също, че използват и тъкани, които не са били боядисвани с химикали. Не се използва и една капка вода в процесите на обработка. Остатъците се смилат на микроскопични частици и тези остатъци също се използват.
  • Цветовепродукти се произвеждат за тях, поради което предлагат най-актуалните цветове. Не една непроменима основна палитра, както останалите производители, а променяща се. Предлагат и сезонни цветове, в ограничено производство, които наричат Limited edition.

Schachenmayr:

Schachenmayr е част от портфолиото на Mez Crafts, доставчик на прежди, материали за бродерия, консумативи за шиене и други. С история повече от 200 години, MEZ гарантира, че доставчиците им на суровини отговарят на европейските стандарти за опазване на околната среда и труда и отдава голямо значение на доказателството за екологично производство на суровините, които обработва. Повечето от продуктите на MEZ са сертифицирани съгласно стандарта Oeko-Tex 100. В допълнение, добре познатата памучна прежда „Катания“ на компанията също е сертифицирана в съответствие с Директивата за безопасност на играчките EN 91. 

Имат представителство в София и е удоволствие да се работи с тях. 

 

Performance:

Прежди Performance се произвеждат  изцяло в България от завод "България К". Ето какво казват за себе си: "В качеството си на наследник на няколко поколения текстилни специалисти ние приемаме сериозно тази отговорна задача. Името България К винаги е било аналог на високо качество и отговорност затова ние се стремим да даваме най-доброто от нас, за да можем да предоставим на нашите партньори високо качествена продукцията. Ние изграждаме доверие ценейки миналото." 

Предлагат широка гама от продукти и цветови палитри. Качеството на продуктите е основен приоритет. Носител на сертификат Оеко-текс 100- независима тестова и сертифицираща система за текстилни продукти от всякакъв тип.

Етикетът „Доверие в Текстила” на продуктите свързани с Оеко-текс 100 е добавен към сертифицирането като знак за „дружелюбни” към околната среда продукти. Този етикет носят продуктите тествани от Оеко-текс 100 за вредни субстанции.

С риск да се повторим :) контактът с техния екип е удоволствие, общуваме откровено, обменяме идеи и са винаги насреща. Плануваме да се възползваме от поканата им и да ги посетим в най-скоро време.
DROPS (Garn studio): 
Желанието ни за сътрудничество с популярния норвежки бранд Drops е силно свързано с първите моменти, в които искахме да предлагаме прежди. Отне ни доста време и упоритост, за да направим първи стъпки с тях през 2022 година и да предложим едни от най-обичаните прежди по света на българския пазар. И си заслужаваше! Качествени естествени материи, обширни цветови палитри, и най-вече богата библиотека от безплатни модели за всички възрасти, моменти от година, модели и каквото ви хрумне. Надяваме се да ви допаднат :) 

   

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки