Имате въпроси? Обадете ни се на 0878 88 76 38

Меню
Меню

 Лято 

Привет, привет!

През месеците май, юни и юли, освен обичайните работилници тип "Първи стъпки", ще запретнем ръкави и развържем въображението си, за да се гмурнем в темата за плетените чанти. Предлагаме ви серия от работилници, в които ще изплетем няколко различни видове според конструкцията им: овал, кръг, квадрат и чанта за кръста, а черешката на тортата е тяхната персонализация. Помислили сме и за хастара, на когото често не обръщаме внимание, но е от ключово значение :).

През юли ви каним да обединим усилия и да споделяме идеите си за проекти с остатъци от прежди. И още и още! 

Новият сезон на #ПлетасКреатива тече и ако имате нужда от съдействие с проекта не се колебайте да дойдете :)  Повече информация за съвместното ни плетене клик тук.

Магазинът ни се намира на ул. Екзарх Йосиф 103, до Математическа гимназия, синя зона (не сме съгласни, но уви). Има много опции за градски транспорт (препоръчваме, особено откакто може да се плаща с карта, супер лесно е!), както и платен паркинг в близост. 

 Ако имате нужда от съдействие звъннете ни на тел 0878 88 76 38 или ни пишете.

С обич, Creativa

Седянка // всяка събота от след 14ч

Предлагаме ви една прекрасна идея за събота следобед! Вземете плетивото си, бродерия, макраме или каквото творите и заповядайте да се запознаем и да прекараме приятно време заедно! Ако сте начинаещ и искате да намерите подкрепа и вдъхновение, или пък сте напреднал и желаете да споделите уменията си, всеки е добре дошъл. Ще творим, ще си говорим, ще слушаме музика с чаша кафе или чай. Прекрасно е наистина, заповядайте! 

Вход: Безплатен

Местата са ограничени и препоръчваме да запазите своето или да ни се обадите предварително на телефон 0878 88 76 38.

3.06// първи стъпки в плетенето на една кука/ Няма места

Хей, хей! Лятото идвааа! Или поне идва време да си мечтаем за него, следователно си мислим за чанти, топове , постелки за плажа и какво ли още не!

Плетенето на една кука ще ви връчи една магическа пръчица в ръцете и с помощта на малко усилия бихте могли сами да създавате уникални неща. 

Ще ви покажем как се плете на една кука, ще си говорим за видове прежди, инструменти, плетки и всичко необходимо, за да започнете да плетете. 

Тази работилница е супер въведение към серията ни от работилници за чанти. Така, че ако сте начинаещ бихте могли да се впуснете в това приключение :)

До скоро!

-------------

Вход: БЕЗПЛАТЕН

Дата: 03.06//събота

Час: от 11:00; продължителност около 2ч

Материали: подсигурени от нас, ако имате свои не се колебайте да ги донесете. Необходими са ви прежда и кука.

10.06// Чанта на една кука: мини чанта-кейс за телефон

През летните месеци се фокусираме върху актуалната за сезона тема за чантите. Спираме се на различни форми: чанта с овално, квадратно или правоъгълно, кръгло дъно и ще изплетем супер, супер удобната чанта за кръста а.к.а. бананка :) Ако сте напълно начинаещ ви даваме идея да дойдете на срещите ни "Първи стъпки в плетенето на една кука" .

В тази работилница ще се запознаем в детайли с изплитането на овалните форми и за да се забавляваме ще  превърнем теорията в супер яка и практична мини чанта, с която винаги ще знаете къде е телефонът ви :) 

Целта ни е да разберем принципите и начините на изчисление: с колко бримки да започнем, как да постигнем желаните размери, което от ключово в планиране на проектите ви. Ще плетем по описание на наш модел, за да свикваме да работим със схеми и писмени инструкции. 

Заповядайте! 

-------------

Вход: БЕЗПЛАТЕН

Дата: 10.06//събота

Час: от 11:00; продължителност около 3ч

Материали: не се включват, бихте могли да закупуте на място. За тази чанта са ви необходими:

  • Прежда DAOL (корейска хартия) - 1 бр, 14.90лв
  • Кука за плетене - около 6лв
  • Дръжката, която виждате е личен архив от друга чанта, но бихте могли да обсъдим варианти за плетена дръжка или да изработим кожена дръжка за вас по поръчка (околоо 22лв)
  • Възможно е да ви е необходим обков (халки, копчета) за чантата, в завимост от желанията ви. 
  • Друго: игла за прибиране на краищата, ножици, както и уред за пара (за блокиране на формата на чантата) - подсигурени от нас 

17.06// събота// Празнуваме Международния ден на плетенето навън

Денят на плетенето навън е едно от най-големите събития в световен мащаб за нашия крафт. Празнува радостта от плетенето и носи посланието, че плетенето е за всички, без значение от възраст и интереси. 

Ще се съберем на едно прекрасно място, съвсем близо до магазина, заведението се казва "SABROSA". Ако имаме късмет с времето има маси навън, но дори и да завали имаме възможност да сме във вътрешната част. Плетки, музика, запознанства и радости! Всеки е добре дошъл, без значение дали сте умел, начинаещ или пък имащ желание да започне да плете. 

Присъединете се към нас!

П.П. Официалната дата на Международния ден на плетенето навън е 10 юни, ние ще направим нашата среща на 17ти, защото всеки ден е може да бъде ден за плетене. 

-----------

  • Дата и час: 17.06 (събота); след 14 часа
  • Къде: SABROSA, ул. Искър 36, София
  • Какво: ще плетем :) донесете си проекта и усмивката
  • Цена: заведението е на свободна консумация, но ако се съберем повече ще помислим за вариант с предварителни поръчки, за да улесним прекрасните ни домакини. Затова е важно да заявите желание, кликвайки бутонът по-долу. 

24.06// събота// Дантелени плетки на две игли с Наталия (lace knitting)

Често дантелените плетки (lace knitting) са смятани за висш пилотаж в плетивото заради своите деликатни дупчици и форми. С тази среща бихме искали да ви представим друга гледна точна, а и ефирните ажури са неизменна част от летните плетива. 

Наталия от Creativa е изключително умела, както може би вече сте забелязали ⭐️ и ажурните плетки са й слабост. 

В тази среща за начинаещи ще ви представим най-важните моменти в плетенето на дантела и ще се вгледаме в детайли в основните принципи. Подготвили сме и идеи за модели, които ще споделим с вас. 

Нямаме търпение да се срещнем! Очакваме ви! 

-------------
Цена: 50лв с включени материали
Дата: 24.06 / събота
Час: от 11:00ч; продължителност около 2 часа или колкото е необходимо

За да се вдъхновяваме взаимно коментирайте, споделяйте, отбелязвайте ни! 

#плетаскреатива

#iamcreativa

#creativabg

За да се вдъхновяваме взаимно коментирайте, споделяйте, отбелязвайте ни! 

#плетаскреатива

#iamcreativa

#creativabg

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки